Review Daewoo DBM600B – masina de paine cu 12 programe si 2 nivele de rumenire

Daewoo
0
(0)

Masina de paine Daewoo DBM600B, 600 W, 900 g, 2 nivele de rumenire, 12 programe, Timer, Negru

Daewoo DBM600B este o noua masina de paine pe care producatorii Daewoo ne-o propun ce reuseste sa prepare o gama diversificata de paini si nu numai intr-un timp destul de scurt. In continuare, vom discuta pe larg despre acest model de masina de facut paine si va invita sa ne urmariti!

Masina de paine Daewoo DBM600B dispune de o putere de 600 W si o capacitate maxima de 900 de grame. Permite prepararea painii in trei variante si anume: 450 de grame, 750 de grame, respectiv 900 de grame. De asemenea, dispune de doua nivele de rumenire pe care le vei adapta in functie de preferinte.

Aceasta are la baza 12 programe cu ajutorul carora putem prepara de la diverse tipuri de paini si nu numai: standard, paine frantuzeasca, paine dulce, aluat de prajituri, painte integrala, sandwich, aluat traditional, dulceata, iaurt, aluat, coacere rapida si crusta. Dupa cum observati, aceasta masina este utila in mai multe scopuri, nu doar in prepararea painii. Personal, apelez foarte des la ea atunci cand vreau sa pregatesc aluat pentru gogosi, cozonac, pizza si altele, fiindca este mereu la indemana sa imi termin treaba mai rapid.

Imi place ca o pot programa astfel incat sa inceapa prepararea painii la o anumita ora convenabila mie. De exemplu, programez seara pentru ca dimineata cand ma trezesc painea sa fie gata pentru servire. In plus, cu functia de mentinere la cald, aceasta va ramane calda un timp indelungat, de cel putin o ora, chiar si dupa terminarea programului.

Cuva Daewoo DBM600B

Printre accesoriile din dotare, se numara carligul, lingura de masurare, cana de masurare, cuva si paletele de framantare. Cuva si paletele implicate direct in procesul de preparare se curata foarte usor, fiindca aluatul nu se va lipi niciodata de cuva datorita stratului antiaderent.

Accesorii Daewoo DBM600B

Masina beneficiaza de un design elegant si placut, carcasa fiind alba. Beneficiaza de display LCD iluminat unde poti monitoriza timpul ramas pana la finalizarea programului, dar si cu un panou de control foarte intuitiv cu ajutorul caruia pot realiza toate setarile dorite.

Concluzii si Pareri de la clienti

Masina de paine Daewoo DBM600B ar putea fi o alternativa buna mai ales pentru cei cu un buget redus, pentru ca este un produs de calitate, care ofera o eficienta ridicata. Clientii actuali sunt foarte multumiti de acest produs si declara ca functioneaza foarte bine, iar painea preparata are un gust aparte. Este usor de setat si nici nu ocupa foarte mult spatiu in bucatarie. O recomanda mai departe si sustin ca raportul calitate/pret este avantajos.

 

V-a ajutat aceasta postare?

Logheaza-te si voteaza!

Media notelor 0 / 5. Numar voturi: 0

Niciun vot inca! Fii primul care voteaza!

Recenzii pe scurt: Daewoo DBM600B

9.6

Calitate

9.6/10

Pret

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Programe si Functii

9.5/10

Design

9.5/10

Pros

  • Raport calitate/pret avantajos
  • 12 programe
  • Programare intarziata
  • 3 gramaje de paine
  • Usor de setat

Cons

  • Nu au fost identificate

13 pareri despre “Review Daewoo DBM600B – masina de paine cu 12 programe si 2 nivele de rumenire

    1. MAȘINĂ DE FĂCUT PÂINE 600W DAEWOO
      A. Recomandări privind siguranța
      1. Vă rugăm să citiți cu atenție manualul înainte de a utiliza aparatul pentru prima dată.
      2. Aparatul este conceput numai pentru uz casnic, nu pentru scopuri comerciale.
      3. Aparatul se alimentează de la prizele electrice de 230V/10A cu împământare .
      4. Deconectați aparatul de la priza de alimentare când nu este folosit sau înainte de curățare sau
      instalarea accesoriilor.
      5. Nu utilizați în aer liber sau în locuri cu umiditate ridicată.
      6. Este interzisă introducerea cablului de alimentare, a ștecherului și a corpului mașinii (cu excepția
      tigăii și a paletei de frământare) în apă sau alt lichid.
      7. Este interzisă amplasarea aparatului în apropierea boilerului, încălzitorului electric, aragazului
      electric…etc.
      8. Țineți copiii departe de aparat.
      9. Asigurați-vă că lăsați suficient spațiu în jurul aparatului pentru a-l menține la cel puțin 11 cm
      distanță față de corpurile înconjurătoare.
      10. Asigurați-vă că ați instalat corect tigaia și că nu ați lăsat obiecte tari sau materiale inflamabile, cum
      ar fi hârtie, în interiorul aparatului.
      11. Nu frecați și nu curățați tigaia cu perie din sârmă metalică.
      12. În timpul procesului de lucru, nu deschideți capacul și nu puneți mâinile în aparat pentru a evita
      pericolul arsurilor. Folosiți întotdeauna mănușile pentru cuptor pentru a manipula tava sau părțile
      fierbinți ale aparatului.
      13. Dacă cablul de alimentare este rupt, nu îl înlocuiți singur – apelați la un specialist, pentru a evita
      șocurile electrice.
      14. În timpul utilizării, nu atingeți suprafața aparatului, cu excepția butoanelor de pe panoul de
      control.
      B. Specificații
      Date tehnice
      Tensiune nominală: 220-240VAC/5OHz
      Putere nominală: 480-600W
      Putere încălzire: 500W
      Putere motor rotire: 90W
      Întârziere: 10 ore max
      Notă: Ne rezervăm dreptul de a actualiza datele tehnice fără notificare prealabilă.
      C: Numele pieselor aparatului de pâine
      1. Mâner capac
      2. Capac cu geam
      3. Tavă
      4. Paleta de frământat
      5. Cuptor
      6. Corpul aparatului
      7. Panou de control
      8. Pahar dozator
      9. Lingura de masura
      10. Cârlig
      Manual de utilizare DBM600
      Aceste instrucţiuni de utilizare sunt o publicaţie a SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (B-dul Republicii nr. 5, Reșița, România) . Toate drepturile, inclusiv cele aferente traducerii, sunt rezervate. Reproducerea
      (inclusiv traducerea) prin orice mijloace necesită în prealabil aprobarea scrisă a companiei. Retipărirea, chiar şi parţială, este interzisă. Aceste instrucţiuni de utilizare reflectă specificaţiile tehnice ale
      produsului la data elaborării manualului. © 2023 SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (ediția în limba română) Toate drepturile rezervate
      pag. 2
      Taste:
      pornit-oprit, selectare program, selectare grad rumenire, creștere
      timp, scădere timp, selectare greutate
      Programe
      1. Pâine albă de bază
      2. Pâine franțuzească
      3. Pâine dulce
      4.Prăjitură
      5. pâine integrală
      6. Sandviș
      7. Aluat tradițional
      8. Dulceata si compoturi
      9. Pâine cu iaurt
      10. Aluat tradițional
      11. Pâine super-rapidă
      12. Coacere
      Sunetul beep:
      1. Când alimentarea este pornită sau înainte de resetare, soneria va emite un bip.
      2. Soneria va emite un bip când fiecare buton este apăsat o dată. Dacă butoanele sunt apăsate de mai
      multe ori într-o singură dată, soneria va emite un bip corespunzător pentru o perioadă.
      3. Soneria va emite un bip când este apăsat butonul „Pornit/Oprit”.
      4, Când fructele uscate sunt necesare pentru a se amesteca în tigaie, soneria va suna de 10 ori în
      timpul procesului de frământare.
      5. Când se termină prepararea pâinii, soneria va suna de 12 ori pentru a vă reaminti și apoi va intra în
      starea de menținere la cald.
      6. Timp de lucru= Timp de așteptare + Timp de lucru setat inițial
      Timp de memorie: după ce alimentarea este întreruptă, își poate aminti să revină la starea dinainte de
      oprire cu cel puțin 20 de minute.
      Înștiințare :
      „Temperatura interioară a aparatului de făcut pâine trebuie să se răcească sub 45°C înainte de de o
      altă frământare.
      D: Ingrediente
      Alegerea ingredientelor joacă un rol important în fabricarea pâinii, care poate avea efect asupra
      faptului că puteți face sau nu pâini delicioase. Iată câteva referințe.
      1. Făina de paine
      Făina de pâine este un fel de făină cu gluten (uneori numită făină de gluten sau făină tare cu conținut
      ridicat de proteine) care poate ajuta la menținerea rezistenței aluatului în drojdie.
      În comparație cu făina generală, făina de pâine conține gluten bogat cu țesut fibros bun, care ar trebui
      să fie cea mai bună alegere ca ingredient pentru prepararea unei pâinii moi și delicioase.
      2. Făină universală
      Făina universală este făcută din grâu moale și tare, potrivită pentru pâine rapidă și prăjitură.
      3. Făină de secară
      Făina de secară este un fel de făină bogată în fibre care este similară cu făina integrală, numită și făină
      Graham. Ea trebuie amestecată cu făină pentru a crește o pâine cât mai mare.
      4. Făină integrală
      Manual de utilizare DBM600
      Aceste instrucţiuni de utilizare sunt o publicaţie a SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (B-dul Republicii nr. 5, Reșița, România) . Toate drepturile, inclusiv cele aferente traducerii, sunt rezervate. Reproducerea
      (inclusiv traducerea) prin orice mijloace necesită în prealabil aprobarea scrisă a companiei. Retipărirea, chiar şi parţială, este interzisă. Aceste instrucţiuni de utilizare reflectă specificaţiile tehnice ale
      produsului la data elaborării manualului. © 2023 SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (ediția în limba română) Toate drepturile rezervate
      pag. 3
      Făina integrală este făcută din sâmburi măcinați cu cereale și tărâțe, făina integrală este mai grea
      decât făina universală cu o nutriție mai bogată, iese o pâine mai grea, cu dimensiuni mai mici și crusta
      mai groasă. De cele mai multe ori, făina integrală este întotdeauna amestecată cu făină de pâine
      pentru a face pâini de înaltă calitate și delicioase. Astfel, aparatul a fost setat să faceți pâinea integrală
      cu amestecare un timp îndelungat.
      5. Făină de prăjitură
      Făina de prăjitură este făcută din grâu moale măcinat sau grâu cu conținut scăzut de proteine, ca
      ingrediente speciale pentru prăjitură. Datorită locurilor de proveniență ale grâului, anotimpurilor,
      tehnicilor de măcinare și duratei de depozitare diferită, făinurile au diferențe mari la dospire și
      absorbție apă, deși se pare că toate făinurile arată similar.
      6. Făină de porumb/Făină de ovăz
      Făina și fulgii de ovăz sunt ingrediente pentru adăugare care sunt relativ făcute din porumb și ovăz
      măcinat pentru a crește aroma și gustul pâinii.
      7. Drojdie
      Drojdia de panificație există sub mai multe forme: proaspătă în cuburi mici, uscată și activă pentru a fi
      rehidratată sau uscată și instantanee. Drojdia proaspătă se vinde în supermarketuri, dar se poate
      cumpăra drojdie proaspătă de la brutăria locală. În forma sa proaspătă sau uscată instantaneu, drojdia
      trebuie adăugată direct în tava de copt a aparatului de pâine împreună cu celelalte ingrediente.
      Nu uitați să zdrobiți drojdia proaspătă cu degetele pentru a o face să se dizolve mai ușor. Doar drojdia
      uscată activă trebuie amestecată cu puțină apă călduță înainte de utilizare.
      Următoarele metode vă pot ajuta să aflați dacă drojdia este proaspătă sau nu:
      (1) Turnați 1/2 pahar cu apă (40-50°C) în paharul de măsurat
      (2) Puneți o lingură de zahăr în apă și amestecați pentru a se dizolva, apoi împrăștiați 2 linguri de
      drojdie pe suprafața apei
      (3) Puneți paharul cu apă într-un loc cald timp de 10 minute fără să amestecați
      (4) Bulele produse de drojdie vor atinge marcajul ICUP. Dacă nu atinge, drojdia nu este proaspătă.
      8. Sare
      Sarea dă gust alimentelor și reglează activitatea drojdiei. Nu trebuie să intre în contact cu drojdia.
      Datorită sării, aluatul este ferm, compact și nu crește repede prea mult. De asemenea, îmbunătățește
      structura aluatului. Nu utilizați sare grunjoasă sau înlocuitori de sare.
      9. Grăsimi și uleiuri
      Grăsimile fac pâinea mai moale și mai gustoasă. De asemenea, se păstrează mai bine și mai mult. Prea
      multă grăsime încetinește creșterea. Dacă folosești unt, tăiați-l în bucăți mici pe care să le distribuiți
      eventual în timpul preparării sau înmuiați-l.
      10. Praf de copt
      Praful de copt este folosit în principal pentru pregătirea pâinii rapide și prăjiturilor care nu necesită
      timp de dospire.
      11. Sifon
      La fel ca praful de copt.
      12. Zahăr
      Folosiți zahăr alb, zahăr brun sau miere. Nu utilizați zahăr nerafinat sau bulgări. Zahărul acționează ca
      aliment pentru drojdii, conferă pâinii gustul ei bun și îmbunătățește rumenirea crustei. Îndulcitorii
      artificiali nu pot fi înlocuiți cu zahărul, deoarece drojdia nu va reacționa cu ei.
      13. Ouă
      Ouăle fac aluatul mai bogat, îmbunătățesc culoarea pâinii și încurajează dezvoltarea părții moi, albe.
      Dacă folosiți ouă, reduceți proporţional cantitatea de lichid pe care o utilizați.
      14. Apa
      Apa rehidratează și activează drojdia. De asemenea, hidratează amidonul din făină și ajută la formarea
      părții moale, albe. Apa poate fi înlocuită total sau parțial cu lapte sau alte lichide. Folosiți lichide la
      temperatura camerei.
      15. Cântărirea în fabricarea pâinii
      Manual de utilizare DBM600
      Aceste instrucţiuni de utilizare sunt o publicaţie a SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (B-dul Republicii nr. 5, Reșița, România) . Toate drepturile, inclusiv cele aferente traducerii, sunt rezervate. Reproducerea
      (inclusiv traducerea) prin orice mijloace necesită în prealabil aprobarea scrisă a companiei. Retipărirea, chiar şi parţială, este interzisă. Aceste instrucţiuni de utilizare reflectă specificaţiile tehnice ale
      produsului la data elaborării manualului. © 2023 SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (ediția în limba română) Toate drepturile rezervate
      pag. 4
      Un pas important în ingredientele de preparare a pâinii este cântărirea ingredientelor cu paharul și
      lingura de măsurare specificate.
      (1) cântărirea ingredientelor lichide
      Apa, laptele și lichiorul de lapte praf ar trebui să fie măsurate cu o anumită ceașcă și trebuie să priviți
      semnele scării de pe ceașcă pe orizontală pentru a citi.
      Paharul de măsurare trebuie curățat cu atenție pentru a vă asigura că nu mai rămâne nicio altă
      pulbere atunci când măsurați uleiul sau adăugați ingrediente.
      (2) măsurarea pulberii uscate
      Pulberea uscată măsurată cu ceașca sau lingura de măsurare trebuie să fie în stare uscată, pentru a vă
      asigura că măsurarea este precisă.
      (3) ordinea ingredientelor
      În general, ordinea ar trebui să fie: lichid, ou plus sare, lapte praf. Făina nu trebuie atinsă complet de
      lichid și apoi puneți drojdia pe făina uscată (fara atingere între drojdie si sare). Fructele sunt puse în
      tigaie când soneria emite un bip după ce aluatul a fost amestecat pentru o perioadă. Fără ingrediente
      perisabile, cum ar fi ouă sau fructe, dacă utilizați funcția de cronometrare lungă.
      16. Alte ingrediente
      Puteți adăuga ingrediente în funcție de propria aromă, cum ar fi fructe uscate, brânză, nuci, iaurt,
      pudră de mâncare integrală, vanilie și condimente. La ce ar trebui să fiți atenți este cantitatea de apă.
      De exemplu, brânza, laptele și fructele proaspete conțin o cantitate mare de apă care va umidifica
      excesiv aluatul, așa că ar trebui să ajustăm în consecință cantitatea de apă.
      Veți înțelege în mod natural dacă apa este potrivită pentru aluat cu metoda de a adăuga apă sau
      aromă după ce vă familiarizați cu funcțiile aparatului de făcut pâine.
      Un alt lucru important este că ar trebui să vă amintiți cantitatea de sare care poate influența viteza de
      dospire. Și unele ingrediente pot fi amestecate de la bun început cum ar fi laptele praf și iaurtul, în
      timp ce unele cum ar fi aluatul, nucile uscate trebuie adăugate atunci când soneria emite un bip în
      timpul amestecării.
      E: Principiul și etapele de preparare a pâinii
      Aparatul imită procedura de funcționare a brutăriilor sau fabricilor de pâine cu inteligență artificială,
      pentru a face ușor pâine acasă.
      Proces de operare: Odată ce aparatul este pornit, microcontroller-ul (MCU) va examina automat dacă
      mediul de lucru și transmițătorul de temperatură funcționează normal sau nu. După examinare,
      motorul începe să amestece ingredientele prin sistemul său de acționare și programul începe să
      controleze încălzirea tuburilor, temperatura de lucru a cuptorului și coacerea. În același timp, drojdia
      din aluat dospește pentru a produce o mulțime de bule de carbon, ceea ce face ca pâinea să fie moale
      și expandată. Făina din tigaie este amestecată cu toate ingredientele în timpul operației de
      amestecare și apoi se extinde la cea mai mare dimensiune în timpul operațiunii de creștere, astfel
      încât să fie coaptă în final.
      Sistemul de control constă din panoul de alimentare și panoul de control, care este centrul nervos al
      aparatului care memorează toate tipurile de metode de preparare a pâinii sau a prăjiturii. Se pot alege
      preferințe proprii, funcții de coacere, precum și de amestecare prin pornirea/oprirea motorului,
      pentru a face pâine cu culoare superficială sau mai arsă sau crustă cu grosimi diferite.
      Când temperatura cuptorului depășește un anumit grad, siguranța va fi întreruptă pentru a proteja
      aparatul.
      Sfaturi:
      1. măsurați ingredientele înainte de a le pune în tigaie
      2. utilizați apă la 20°C
      3. montați tigaia și închideți capacul
      4, conectați la alientare și se aude bip o dată
      5. alegeți programul și apăsați butonul „on/off”.
      6. Bip de 10 ori când pâinea este terminată și intră automat în operațiunea de încălzire de o oră
      (programul 7,8,10)
      Manual de utilizare DBM600
      Aceste instrucţiuni de utilizare sunt o publicaţie a SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (B-dul Republicii nr. 5, Reșița, România) . Toate drepturile, inclusiv cele aferente traducerii, sunt rezervate. Reproducerea
      (inclusiv traducerea) prin orice mijloace necesită în prealabil aprobarea scrisă a companiei. Retipărirea, chiar şi parţială, este interzisă. Aceste instrucţiuni de utilizare reflectă specificaţiile tehnice ale
      produsului la data elaborării manualului. © 2023 SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (ediția în limba română) Toate drepturile rezervate
      pag. 5
      7. Dacă funcția de încălzire nu este necesară, puteți apăsa butonul „pornit/oprit” timp de 3 secunde
      pentru a finaliza programul.
      8. La terminarea preparării pâinii, folosiți cârligul pentru a prinde cârligul și apoi țineți mânerul pentru
      a ridica tigaia cu mănușa pentru cuptor (sau o cârpă).
      9. Turnați pâinea și paleta de amestecare din tigaie (evitați arderea mâinilor)
      10. Tăiați în felii dupa ce s-a racit
      F: Rețete recomandate: (Următoarele rețete sunt doar pentru referință, pe care le puteți ajusta
      pentru a vă satisface propriul gust și aromă.)
      Volumul de măsurare al unei cești este de 250 ml, lingura mică este 5ml, iar lingura mare este de 15
      ml. Greutatea unei cani de faina este de 150 g, o cana de apa este de 250 g, lingură mică de sare este
      de 6 g, o lingură mică de drojdie uscată este de 3,5 g, o lingură mică de ameliorator este de 4,5 g, o
      lingură mică de sifon este de 6 g, o lingură mică de tartar este de 3,5 g , o lingură mare de zahăr este
      de 14 g, o lingură mare de stafide este de 7 g, o lingură mare de nucă este de 6 g, o lingură mare de
      lapte praf este de 6,5 g, o lingură mare de ulei este de 16 g, iar un ou este de 50-60 g.
      Înainte de a măsura lichidele cu uneltele atașate la aparat, instrumentele de măsurare trebuie așezate
      pe o suprafață plană, iar ochii noștri trebuie să rămână nivelul liniei orizontale de pe cana de
      măsurare.
      Câteva exemple de rețete
      1. Pâine albă de bază
      Cantitate
      Ingrediente
      450 g 680 g 900 g
      Apa 160 ml 220 ml 300 ml
      Sare 1/3 lingură mică ½ lingură mică 1 lingură mică
      Zahăr 2 linguri mari 2 ½ linguri mari 3 linguri mari
      Ulei vegetal 1 lingură mare 1 ½ lingură mare 2 linguri mari
      Făină dură 2 căni 2 ¾ căni 3 ¾ căni
      Lapte praf degresat 1 ½ lingură mare 2 linguri mari 2 ½ lingură mare
      Ameliorator 1 lingură mică 1 ½ lingură mică 2 linguri mici
      Drojdie uscată ½ lingură mică 1 lingură mică 1 ¼ lingură mică
      2. Pâine franțuzească
      Cantitate
      Ingrediente
      450 g 680 g 900 g
      Apa 160 ml 220 ml 300 ml
      Sare 2/3 lingură mică 1 ¼ lingură mică 1 1/2 lingură mică
      Zahăr 1 ½ linguri mari 2 linguri mari 2 ½ linguri mari
      Ulei vegetal ½ lingură mare 1 lingură mare 1 ¼ linguri mari
      Făină dură 2 căni 2 ¾ căni 3 ¾ căni
      Lapte praf degresat 1 ½ lingură mare 2 linguri mari 2 ½ lingură mare
      Ameliorator 1 lingură mică 1 ½ lingură mică 2 linguri mici
      Drojdie uscată ½ lingură mică 1 lingură mică 1 ¼ lingură mică

  1. Cum se scoate cuva? Am tras de manerul de la cuva si l-am smuls.
    Cateva informatii in limba romana ar fi binevenite. Si de bun simt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *