Masina de paine Daewoo DBM600B, 600 W, 900 g, 2 nivele de rumenire, 12 programe, Timer, Negru
Daewoo DBM600B este o noua masina de paine pe care producatorii Daewoo ne-o propun ce reuseste sa prepare o gama diversificata de paini si nu numai intr-un timp destul de scurt. In continuare, vom discuta pe larg despre acest model de masina de facut paine si va invita sa ne urmariti!
Masina de paine Daewoo DBM600B dispune de o putere de 600 W si o capacitate maxima de 900 de grame. Permite prepararea painii in trei variante si anume: 450 de grame, 750 de grame, respectiv 900 de grame. De asemenea, dispune de doua nivele de rumenire pe care le vei adapta in functie de preferinte.
Aceasta are la baza 12 programe cu ajutorul carora putem prepara de la diverse tipuri de paini si nu numai: standard, paine frantuzeasca, paine dulce, aluat de prajituri, painte integrala, sandwich, aluat traditional, dulceata, iaurt, aluat, coacere rapida si crusta. Dupa cum observati, aceasta masina este utila in mai multe scopuri, nu doar in prepararea painii. Personal, apelez foarte des la ea atunci cand vreau sa pregatesc aluat pentru gogosi, cozonac, pizza si altele, fiindca este mereu la indemana sa imi termin treaba mai rapid.
Imi place ca o pot programa astfel incat sa inceapa prepararea painii la o anumita ora convenabila mie. De exemplu, programez seara pentru ca dimineata cand ma trezesc painea sa fie gata pentru servire. In plus, cu functia de mentinere la cald, aceasta va ramane calda un timp indelungat, de cel putin o ora, chiar si dupa terminarea programului.
Printre accesoriile din dotare, se numara carligul, lingura de masurare, cana de masurare, cuva si paletele de framantare. Cuva si paletele implicate direct in procesul de preparare se curata foarte usor, fiindca aluatul nu se va lipi niciodata de cuva datorita stratului antiaderent.
Masina beneficiaza de un design elegant si placut, carcasa fiind alba. Beneficiaza de display LCD iluminat unde poti monitoriza timpul ramas pana la finalizarea programului, dar si cu un panou de control foarte intuitiv cu ajutorul caruia pot realiza toate setarile dorite.
Concluzii si Pareri de la clienti
Masina de paine Daewoo DBM600B ar putea fi o alternativa buna mai ales pentru cei cu un buget redus, pentru ca este un produs de calitate, care ofera o eficienta ridicata. Clientii actuali sunt foarte multumiti de acest produs si declara ca functioneaza foarte bine, iar painea preparata are un gust aparte. Este usor de setat si nici nu ocupa foarte mult spatiu in bucatarie. O recomanda mai departe si sustin ca raportul calitate/pret este avantajos.
Buna ziua. Cum putem intra in posesia manualului de utilizare in limba română? Mulțumesc mult?
MAȘINĂ DE FĂCUT PÂINE 600W DAEWOO
A. Recomandări privind siguranța
1. Vă rugăm să citiți cu atenție manualul înainte de a utiliza aparatul pentru prima dată.
2. Aparatul este conceput numai pentru uz casnic, nu pentru scopuri comerciale.
3. Aparatul se alimentează de la prizele electrice de 230V/10A cu împământare .
4. Deconectați aparatul de la priza de alimentare când nu este folosit sau înainte de curățare sau
instalarea accesoriilor.
5. Nu utilizați în aer liber sau în locuri cu umiditate ridicată.
6. Este interzisă introducerea cablului de alimentare, a ștecherului și a corpului mașinii (cu excepția
tigăii și a paletei de frământare) în apă sau alt lichid.
7. Este interzisă amplasarea aparatului în apropierea boilerului, încălzitorului electric, aragazului
electric…etc.
8. Țineți copiii departe de aparat.
9. Asigurați-vă că lăsați suficient spațiu în jurul aparatului pentru a-l menține la cel puțin 11 cm
distanță față de corpurile înconjurătoare.
10. Asigurați-vă că ați instalat corect tigaia și că nu ați lăsat obiecte tari sau materiale inflamabile, cum
ar fi hârtie, în interiorul aparatului.
11. Nu frecați și nu curățați tigaia cu perie din sârmă metalică.
12. În timpul procesului de lucru, nu deschideți capacul și nu puneți mâinile în aparat pentru a evita
pericolul arsurilor. Folosiți întotdeauna mănușile pentru cuptor pentru a manipula tava sau părțile
fierbinți ale aparatului.
13. Dacă cablul de alimentare este rupt, nu îl înlocuiți singur – apelați la un specialist, pentru a evita
șocurile electrice.
14. În timpul utilizării, nu atingeți suprafața aparatului, cu excepția butoanelor de pe panoul de
control.
B. Specificații
Date tehnice
Tensiune nominală: 220-240VAC/5OHz
Putere nominală: 480-600W
Putere încălzire: 500W
Putere motor rotire: 90W
Întârziere: 10 ore max
Notă: Ne rezervăm dreptul de a actualiza datele tehnice fără notificare prealabilă.
C: Numele pieselor aparatului de pâine
1. Mâner capac
2. Capac cu geam
3. Tavă
4. Paleta de frământat
5. Cuptor
6. Corpul aparatului
7. Panou de control
8. Pahar dozator
9. Lingura de masura
10. Cârlig
Manual de utilizare DBM600
Aceste instrucţiuni de utilizare sunt o publicaţie a SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (B-dul Republicii nr. 5, Reșița, România) . Toate drepturile, inclusiv cele aferente traducerii, sunt rezervate. Reproducerea
(inclusiv traducerea) prin orice mijloace necesită în prealabil aprobarea scrisă a companiei. Retipărirea, chiar şi parţială, este interzisă. Aceste instrucţiuni de utilizare reflectă specificaţiile tehnice ale
produsului la data elaborării manualului. © 2023 SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (ediția în limba română) Toate drepturile rezervate
pag. 2
Taste:
pornit-oprit, selectare program, selectare grad rumenire, creștere
timp, scădere timp, selectare greutate
Programe
1. Pâine albă de bază
2. Pâine franțuzească
3. Pâine dulce
4.Prăjitură
5. pâine integrală
6. Sandviș
7. Aluat tradițional
8. Dulceata si compoturi
9. Pâine cu iaurt
10. Aluat tradițional
11. Pâine super-rapidă
12. Coacere
Sunetul beep:
1. Când alimentarea este pornită sau înainte de resetare, soneria va emite un bip.
2. Soneria va emite un bip când fiecare buton este apăsat o dată. Dacă butoanele sunt apăsate de mai
multe ori într-o singură dată, soneria va emite un bip corespunzător pentru o perioadă.
3. Soneria va emite un bip când este apăsat butonul „Pornit/Oprit”.
4, Când fructele uscate sunt necesare pentru a se amesteca în tigaie, soneria va suna de 10 ori în
timpul procesului de frământare.
5. Când se termină prepararea pâinii, soneria va suna de 12 ori pentru a vă reaminti și apoi va intra în
starea de menținere la cald.
6. Timp de lucru= Timp de așteptare + Timp de lucru setat inițial
Timp de memorie: după ce alimentarea este întreruptă, își poate aminti să revină la starea dinainte de
oprire cu cel puțin 20 de minute.
Înștiințare :
„Temperatura interioară a aparatului de făcut pâine trebuie să se răcească sub 45°C înainte de de o
altă frământare.
D: Ingrediente
Alegerea ingredientelor joacă un rol important în fabricarea pâinii, care poate avea efect asupra
faptului că puteți face sau nu pâini delicioase. Iată câteva referințe.
1. Făina de paine
Făina de pâine este un fel de făină cu gluten (uneori numită făină de gluten sau făină tare cu conținut
ridicat de proteine) care poate ajuta la menținerea rezistenței aluatului în drojdie.
În comparație cu făina generală, făina de pâine conține gluten bogat cu țesut fibros bun, care ar trebui
să fie cea mai bună alegere ca ingredient pentru prepararea unei pâinii moi și delicioase.
2. Făină universală
Făina universală este făcută din grâu moale și tare, potrivită pentru pâine rapidă și prăjitură.
3. Făină de secară
Făina de secară este un fel de făină bogată în fibre care este similară cu făina integrală, numită și făină
Graham. Ea trebuie amestecată cu făină pentru a crește o pâine cât mai mare.
4. Făină integrală
Manual de utilizare DBM600
Aceste instrucţiuni de utilizare sunt o publicaţie a SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (B-dul Republicii nr. 5, Reșița, România) . Toate drepturile, inclusiv cele aferente traducerii, sunt rezervate. Reproducerea
(inclusiv traducerea) prin orice mijloace necesită în prealabil aprobarea scrisă a companiei. Retipărirea, chiar şi parţială, este interzisă. Aceste instrucţiuni de utilizare reflectă specificaţiile tehnice ale
produsului la data elaborării manualului. © 2023 SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (ediția în limba română) Toate drepturile rezervate
pag. 3
Făina integrală este făcută din sâmburi măcinați cu cereale și tărâțe, făina integrală este mai grea
decât făina universală cu o nutriție mai bogată, iese o pâine mai grea, cu dimensiuni mai mici și crusta
mai groasă. De cele mai multe ori, făina integrală este întotdeauna amestecată cu făină de pâine
pentru a face pâini de înaltă calitate și delicioase. Astfel, aparatul a fost setat să faceți pâinea integrală
cu amestecare un timp îndelungat.
5. Făină de prăjitură
Făina de prăjitură este făcută din grâu moale măcinat sau grâu cu conținut scăzut de proteine, ca
ingrediente speciale pentru prăjitură. Datorită locurilor de proveniență ale grâului, anotimpurilor,
tehnicilor de măcinare și duratei de depozitare diferită, făinurile au diferențe mari la dospire și
absorbție apă, deși se pare că toate făinurile arată similar.
6. Făină de porumb/Făină de ovăz
Făina și fulgii de ovăz sunt ingrediente pentru adăugare care sunt relativ făcute din porumb și ovăz
măcinat pentru a crește aroma și gustul pâinii.
7. Drojdie
Drojdia de panificație există sub mai multe forme: proaspătă în cuburi mici, uscată și activă pentru a fi
rehidratată sau uscată și instantanee. Drojdia proaspătă se vinde în supermarketuri, dar se poate
cumpăra drojdie proaspătă de la brutăria locală. În forma sa proaspătă sau uscată instantaneu, drojdia
trebuie adăugată direct în tava de copt a aparatului de pâine împreună cu celelalte ingrediente.
Nu uitați să zdrobiți drojdia proaspătă cu degetele pentru a o face să se dizolve mai ușor. Doar drojdia
uscată activă trebuie amestecată cu puțină apă călduță înainte de utilizare.
Următoarele metode vă pot ajuta să aflați dacă drojdia este proaspătă sau nu:
(1) Turnați 1/2 pahar cu apă (40-50°C) în paharul de măsurat
(2) Puneți o lingură de zahăr în apă și amestecați pentru a se dizolva, apoi împrăștiați 2 linguri de
drojdie pe suprafața apei
(3) Puneți paharul cu apă într-un loc cald timp de 10 minute fără să amestecați
(4) Bulele produse de drojdie vor atinge marcajul ICUP. Dacă nu atinge, drojdia nu este proaspătă.
8. Sare
Sarea dă gust alimentelor și reglează activitatea drojdiei. Nu trebuie să intre în contact cu drojdia.
Datorită sării, aluatul este ferm, compact și nu crește repede prea mult. De asemenea, îmbunătățește
structura aluatului. Nu utilizați sare grunjoasă sau înlocuitori de sare.
9. Grăsimi și uleiuri
Grăsimile fac pâinea mai moale și mai gustoasă. De asemenea, se păstrează mai bine și mai mult. Prea
multă grăsime încetinește creșterea. Dacă folosești unt, tăiați-l în bucăți mici pe care să le distribuiți
eventual în timpul preparării sau înmuiați-l.
10. Praf de copt
Praful de copt este folosit în principal pentru pregătirea pâinii rapide și prăjiturilor care nu necesită
timp de dospire.
11. Sifon
La fel ca praful de copt.
12. Zahăr
Folosiți zahăr alb, zahăr brun sau miere. Nu utilizați zahăr nerafinat sau bulgări. Zahărul acționează ca
aliment pentru drojdii, conferă pâinii gustul ei bun și îmbunătățește rumenirea crustei. Îndulcitorii
artificiali nu pot fi înlocuiți cu zahărul, deoarece drojdia nu va reacționa cu ei.
13. Ouă
Ouăle fac aluatul mai bogat, îmbunătățesc culoarea pâinii și încurajează dezvoltarea părții moi, albe.
Dacă folosiți ouă, reduceți proporţional cantitatea de lichid pe care o utilizați.
14. Apa
Apa rehidratează și activează drojdia. De asemenea, hidratează amidonul din făină și ajută la formarea
părții moale, albe. Apa poate fi înlocuită total sau parțial cu lapte sau alte lichide. Folosiți lichide la
temperatura camerei.
15. Cântărirea în fabricarea pâinii
Manual de utilizare DBM600
Aceste instrucţiuni de utilizare sunt o publicaţie a SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (B-dul Republicii nr. 5, Reșița, România) . Toate drepturile, inclusiv cele aferente traducerii, sunt rezervate. Reproducerea
(inclusiv traducerea) prin orice mijloace necesită în prealabil aprobarea scrisă a companiei. Retipărirea, chiar şi parţială, este interzisă. Aceste instrucţiuni de utilizare reflectă specificaţiile tehnice ale
produsului la data elaborării manualului. © 2023 SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (ediția în limba română) Toate drepturile rezervate
pag. 4
Un pas important în ingredientele de preparare a pâinii este cântărirea ingredientelor cu paharul și
lingura de măsurare specificate.
(1) cântărirea ingredientelor lichide
Apa, laptele și lichiorul de lapte praf ar trebui să fie măsurate cu o anumită ceașcă și trebuie să priviți
semnele scării de pe ceașcă pe orizontală pentru a citi.
Paharul de măsurare trebuie curățat cu atenție pentru a vă asigura că nu mai rămâne nicio altă
pulbere atunci când măsurați uleiul sau adăugați ingrediente.
(2) măsurarea pulberii uscate
Pulberea uscată măsurată cu ceașca sau lingura de măsurare trebuie să fie în stare uscată, pentru a vă
asigura că măsurarea este precisă.
(3) ordinea ingredientelor
În general, ordinea ar trebui să fie: lichid, ou plus sare, lapte praf. Făina nu trebuie atinsă complet de
lichid și apoi puneți drojdia pe făina uscată (fara atingere între drojdie si sare). Fructele sunt puse în
tigaie când soneria emite un bip după ce aluatul a fost amestecat pentru o perioadă. Fără ingrediente
perisabile, cum ar fi ouă sau fructe, dacă utilizați funcția de cronometrare lungă.
16. Alte ingrediente
Puteți adăuga ingrediente în funcție de propria aromă, cum ar fi fructe uscate, brânză, nuci, iaurt,
pudră de mâncare integrală, vanilie și condimente. La ce ar trebui să fiți atenți este cantitatea de apă.
De exemplu, brânza, laptele și fructele proaspete conțin o cantitate mare de apă care va umidifica
excesiv aluatul, așa că ar trebui să ajustăm în consecință cantitatea de apă.
Veți înțelege în mod natural dacă apa este potrivită pentru aluat cu metoda de a adăuga apă sau
aromă după ce vă familiarizați cu funcțiile aparatului de făcut pâine.
Un alt lucru important este că ar trebui să vă amintiți cantitatea de sare care poate influența viteza de
dospire. Și unele ingrediente pot fi amestecate de la bun început cum ar fi laptele praf și iaurtul, în
timp ce unele cum ar fi aluatul, nucile uscate trebuie adăugate atunci când soneria emite un bip în
timpul amestecării.
E: Principiul și etapele de preparare a pâinii
Aparatul imită procedura de funcționare a brutăriilor sau fabricilor de pâine cu inteligență artificială,
pentru a face ușor pâine acasă.
Proces de operare: Odată ce aparatul este pornit, microcontroller-ul (MCU) va examina automat dacă
mediul de lucru și transmițătorul de temperatură funcționează normal sau nu. După examinare,
motorul începe să amestece ingredientele prin sistemul său de acționare și programul începe să
controleze încălzirea tuburilor, temperatura de lucru a cuptorului și coacerea. În același timp, drojdia
din aluat dospește pentru a produce o mulțime de bule de carbon, ceea ce face ca pâinea să fie moale
și expandată. Făina din tigaie este amestecată cu toate ingredientele în timpul operației de
amestecare și apoi se extinde la cea mai mare dimensiune în timpul operațiunii de creștere, astfel
încât să fie coaptă în final.
Sistemul de control constă din panoul de alimentare și panoul de control, care este centrul nervos al
aparatului care memorează toate tipurile de metode de preparare a pâinii sau a prăjiturii. Se pot alege
preferințe proprii, funcții de coacere, precum și de amestecare prin pornirea/oprirea motorului,
pentru a face pâine cu culoare superficială sau mai arsă sau crustă cu grosimi diferite.
Când temperatura cuptorului depășește un anumit grad, siguranța va fi întreruptă pentru a proteja
aparatul.
Sfaturi:
1. măsurați ingredientele înainte de a le pune în tigaie
2. utilizați apă la 20°C
3. montați tigaia și închideți capacul
4, conectați la alientare și se aude bip o dată
5. alegeți programul și apăsați butonul „on/off”.
6. Bip de 10 ori când pâinea este terminată și intră automat în operațiunea de încălzire de o oră
(programul 7,8,10)
Manual de utilizare DBM600
Aceste instrucţiuni de utilizare sunt o publicaţie a SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (B-dul Republicii nr. 5, Reșița, România) . Toate drepturile, inclusiv cele aferente traducerii, sunt rezervate. Reproducerea
(inclusiv traducerea) prin orice mijloace necesită în prealabil aprobarea scrisă a companiei. Retipărirea, chiar şi parţială, este interzisă. Aceste instrucţiuni de utilizare reflectă specificaţiile tehnice ale
produsului la data elaborării manualului. © 2023 SC LECHPOL ELECTRONIC SRL (ediția în limba română) Toate drepturile rezervate
pag. 5
7. Dacă funcția de încălzire nu este necesară, puteți apăsa butonul „pornit/oprit” timp de 3 secunde
pentru a finaliza programul.
8. La terminarea preparării pâinii, folosiți cârligul pentru a prinde cârligul și apoi țineți mânerul pentru
a ridica tigaia cu mănușa pentru cuptor (sau o cârpă).
9. Turnați pâinea și paleta de amestecare din tigaie (evitați arderea mâinilor)
10. Tăiați în felii dupa ce s-a racit
F: Rețete recomandate: (Următoarele rețete sunt doar pentru referință, pe care le puteți ajusta
pentru a vă satisface propriul gust și aromă.)
Volumul de măsurare al unei cești este de 250 ml, lingura mică este 5ml, iar lingura mare este de 15
ml. Greutatea unei cani de faina este de 150 g, o cana de apa este de 250 g, lingură mică de sare este
de 6 g, o lingură mică de drojdie uscată este de 3,5 g, o lingură mică de ameliorator este de 4,5 g, o
lingură mică de sifon este de 6 g, o lingură mică de tartar este de 3,5 g , o lingură mare de zahăr este
de 14 g, o lingură mare de stafide este de 7 g, o lingură mare de nucă este de 6 g, o lingură mare de
lapte praf este de 6,5 g, o lingură mare de ulei este de 16 g, iar un ou este de 50-60 g.
Înainte de a măsura lichidele cu uneltele atașate la aparat, instrumentele de măsurare trebuie așezate
pe o suprafață plană, iar ochii noștri trebuie să rămână nivelul liniei orizontale de pe cana de
măsurare.
Câteva exemple de rețete
1. Pâine albă de bază
Cantitate
Ingrediente
450 g 680 g 900 g
Apa 160 ml 220 ml 300 ml
Sare 1/3 lingură mică ½ lingură mică 1 lingură mică
Zahăr 2 linguri mari 2 ½ linguri mari 3 linguri mari
Ulei vegetal 1 lingură mare 1 ½ lingură mare 2 linguri mari
Făină dură 2 căni 2 ¾ căni 3 ¾ căni
Lapte praf degresat 1 ½ lingură mare 2 linguri mari 2 ½ lingură mare
Ameliorator 1 lingură mică 1 ½ lingură mică 2 linguri mici
Drojdie uscată ½ lingură mică 1 lingură mică 1 ¼ lingură mică
2. Pâine franțuzească
Cantitate
Ingrediente
450 g 680 g 900 g
Apa 160 ml 220 ml 300 ml
Sare 2/3 lingură mică 1 ¼ lingură mică 1 1/2 lingură mică
Zahăr 1 ½ linguri mari 2 linguri mari 2 ½ linguri mari
Ulei vegetal ½ lingură mare 1 lingură mare 1 ¼ linguri mari
Făină dură 2 căni 2 ¾ căni 3 ¾ căni
Lapte praf degresat 1 ½ lingură mare 2 linguri mari 2 ½ lingură mare
Ameliorator 1 lingură mică 1 ½ lingură mică 2 linguri mici
Drojdie uscată ½ lingură mică 1 lingură mică 1 ¼ lingură mică
As dori un manual de utilizare
Un manual de utilizare de unde putem procura?
Buna ziua
Asi dori manual de utilizare in limba romana.
Va mulțumesc.
As dori un manual de utilizare in limba romana.multumesc
Cum se scoate cuva? Am tras de manerul de la cuva si l-am smuls.
Cateva informatii in limba romana ar fi binevenite. Si de bun simt.
Rotiti usor spre stanga – sens antiorar.
Buna, am pierdut paleta de amestecare, de unde pot achizitiona alta, sau macar una compatibila?
Mă puteți ajuta cu manualul in lb romana?
Buna ziua. Cum putem intra in posesia manualului de utilizare in limba română? Mulțumesc mult
Ma puteti ajuta cu un manual de utilizare in limba romana.
Am pierdut paleta de framantare.De unde pot achiziționa alta sau una compatibila.